Menu

Menu's bekijken

U kan kiezen tussen het baby- of peutermenu van de maand door op een van onderstaande knoppen te klikken.
menu

Maaltijd filosofie

Hier kan u het menu van de maand vinden voor zowel baby’s als peuters.

In ons kinderdagverblijf staat er elke dag een lekkere en duurzame maaltijd op tafel! Dit omdat het belangrijk is dat kinderen gezond eten en zich bewust worden wat gezonde voeding is. Het is dan ook bewezen dat kinderen beter presteren en minder moe zijn als ze een stevige en gezonde lunch eten. Daarnaast het sociale aspect rondom gezamenlijk eten dat kinderen positief vormt.

Voeding

In de voormiddag krijgen de kindjes een warme maaltijd. Groentepap voor de kleinsten, daarna vlees, vis,… . De overschakeling wordt steeds met de ouders besproken. Dit eten wordt geleverd door AGAPE. Dit is de centrale keuken voor onderwijs en kinderdagverblijven. De maaltijden worden geproduceerd in koude lijn en in het kinderdagverblijf opgewarmd.

www.agapebrussel.be

Namiddag wordt de fruitpap steeds vers bereid. Voor de oudere kindjes is er boterham, yoghurt, platte kaas,… met stukken fruit.

Wij vragen om geen ontbijt of andere voedingsmiddelen (boterhammen, ontbijtkoeken, ontbijtgranen, koekjes, rijstwafels, …) mee te brengen naar het kinderdagverblijf.

De voeding wordt aangepast aan de leeftijd van uw kind en is in de dagprijs inbegrepen, met uitzondering van flesvoeding.

Flesvoeding

De zuivere en gesteriliseerde zuigflessen, eventueel reeds gevuld met de juiste hoeveelheid water, worden door de ouders meegebracht. Ook borstvoedingsmelk kan in het kinderdagverblijf bewaard worden.

 

Bepaalde diëten en allergieën kunnen besproken worden. Er is daarvoor steeds een doktersattest nodig.